Terug naar Untis

Module Jaarplanning

Deze module is een upgrade van de module Modulairrooster en met name interessant voor het beroepsonderwijs. Naast alle functionaliteiten van de module Modulair- en ook van Periodenrooster, biedt de module Jaarplanning de mogelijkheid tot het plannen van jaaruren.

Bij de lesinvoer kunt u naast het aantal uren per week (kolom U/w) het aantal uren per jaar invoeren (kolom Juren). Deze jaaruren kunnen in tegenstelling tot weekuren in volkomen willekeurige weken en op verschillende tijdstippen worden ingeroosterd.

Het handmatig plannen van jaaruren kan simpelweg door het verslepen vanuit het lessenvenster naar de roosterweergave, bijvoorbeeld naar een overzichtsrooster met een wekenformaat (formaat 11).

Tijdens de automatische inroostering worden de jaaruren optimaal over de lesweken verdeeld. In het venster Jaarplanning kunt u weken voor een les blokkeren, zodat de verdeling plaatsvindt over de nog beschikbare weken. Een andere mogelijkheid is, dat u handmatig het aantal te plaatsen jaaruren bij de gewenste lesweken invoert en de daadwerkelijke inroostering door de automaat laat verzorgen.

Bij een lange-termijn-planning moet vaak rekening worden gehouden met docenten, die op specifieke dagen geen lessen kunnen geven of klassen die een bepaalde periode niet aanwezig zijn. Ook deze gegevens kunt u in het venster Jaarplanning invoeren. Bij de automatische verdeling van de lessen en tijdens de optimalistie wordt rekening gehouden met deze invoer.

Offerte aanvragen

Aansluitende cursus

ONLINE - Modulair en Perioden
23 mei
ONLINE
€ 199,-
ONLINE - Basiscursus Roosteren met Untis
30 mei, 06 jun, 13 jun, 20 jun
ONLINE
€ 699,-
ONLINE - Dagelijks Roosterbeheer
03 jun, 10 jun
ONLINE
€ 399,-
ONLINE - Handmatig Roosteren
27 jun
ONLINE
€ 199,-